SWIFTFLO CARROUSEL

CARROUSEL

Interesse in dit product?

Vraag hier uw offerte of bel 056 75 31 70

Categorie

MELKSTAL TYPES

Artikelnummer

SWIFTFLO CARROUSEL

Beschrijving

De Dairysmaster Swiftflo Carrousel is de meest geavanceerde carrousel ter wereld. In deze melkstal is de unieke Dairymaster technologie gebruikt die ook in de Swing-Over melkstallen verwerkt is. Daarnaast zijn er tal van nieuwe ontwikkelingen toegepast waardoor deze melkstal uitstekende prestaties levert.
De uitvoering van de melkstal is afhankelijk van de gewenste mate van automatisering. U kunt kiezen voor de installatie van de volautomatische Swiftflo Carrousel, maar u kunt ook kiezen voor een eenvoudiger systeem dat de mogelijkheid biedt tot uitbereiding op een later tijdstip. De afmetingen van de Swiftflo Carrousel kunnen worden afgestemd op de wensen van de veehouder. Ons ontwerpteam kan u van dienst zijn bij alle aspecten van het bouwontwerp en ons zeer ervaren technisch personeel kan u uitgebreid advies en assistentie geven om de melkstal op uw wensen af te stemmen.

In een volledig geautomatiseerde melkstal komen de koeien de melkstal binnen via een looppad waar de dieren stuk voor stuk geïdentificeerd worden waarna ze op het draaiende platform stappen. Automatische krachtvoerverstrekking is mogelijk volgens voorgeprogrammeerde individuele hoeveelheden op basis van productie of lactatiestadium. Via een geluidsmeldingssysteem in de melkstal wordt de melker op de hoogte gebracht van belangrijke attenties, tevens worden op de display van de melkmeter attenties visueel weergegeven.

Alle kwetsbare techniek die de melkinstallatie bevat is zorgvuldig weggewerkt aan de binnenzijde van de carrousel.

Enkele opties voor de Carrouselmelkstal zijn:

 •     Automatisch keerbeugelsysteem: wanneer het softwareprogramma aan de hand van de melkgift een afwijking vaststelt, wordt een keerbeugel achter de koe neergelaten waardoor het dier het platform niet kan verlaten en nogmaals bij de melker langskomt.
 •     Een geluidsmeldingssysteem: de melker wordt hierdoor geattendeerd op belangrijke attenties, tevens worden op de display van de melkmeter attenties visueel weergegeven.
 •     Automatische selectieboxen: deze worden bediend vanuit een taak-planning in de computer of via bediening van de melkmeterterminaal.
 •     Parkeerstand: wanneer het melken is voltooid kan de automatische parkeerstand geactiveerd worden. Deze functie zorgt ervoor dat het platform automatisch op exact de juiste plaats wordt stilgezet voor het reinigen van de installatie.
 •     Voeren: Het is mogelijk om in de melkstal te voeren, Dairymaster levert u daarvoor zeer degelijke roestvrijstalen voerbakken. Voeren in de melkstal bevordert de rust, de koeien staan stiller en zullen sneller de melkstal binnenlopen.

Kenmerken:

 • Zeer hoge capaciteit
 •     1- persoons melksysteem (tot 250 koeien/uur bij 50 melkposities)
 •     Zeer solide uitvoering welke geschikt is voor intensief gebruik
 •     Binnen- en buitenzijde zijn van elkaar afgesloten voor een optimale bescherming van de componenten.
 •     Uitvoering op maat d.m.v. een zeer volledige basisversie met een daarvoor geschikt optiepakket
 •     Dairymaster hoogliggende melktechniek.

 

< Terug naar overzicht